Voorzieningen Valkenweide nieuwbouw Montfoort

Op fietsafstand vind je supermarkten, sportfaciliteiten, eetgelegenheden en scholen. De levendigheid van Montfoort biedt volop mogelijkheden voor vermaak, en voor een dagje stadsleven fiets je in iets meer dan een half uur met je e-bike naar het hart van Utrecht. Een ideale combinatie!

Scholen & opvang

Ben je nieuw in Montfoort en op zoek naar een basisschool voor jullie (toekomstige) kinderen? Montfoort biedt verschillende mogelijkheden: openbaar, christelijk of katholiek. Kijk eens naar De Howiblo, Graaf Jan, de Hobbitstee, de Heeswijk of het Kompas. Heb je al kinderen die naar de middelbare school mogen? In Montfoort vind je voor vmbo onderwijs Yuverta. Voor mavo, havo of vwo ga je in Woerden naar het Kalsbeek College, Minkema College of Futura College. En voor een kinderopvang of bso vind je in Montfoort BSO Kabaal met 2 locaties voor 4-9 jaar en 9 jaar en ouder of KOKO Kinderopvang. In Woerden zijn ook mogelijkheden: Kindercentrum De verborgen Schat, Kinderopvang Woerden Bv of Kinderdagverblijf Klavertje Vier.

Zorg

Heb je laagdrempelige zorg nodig? Dan kun je terecht in Medisch Centrum Hofplein. De zorg in Montfoort onder één dak. Je kunt er terecht voor allerlei medische zorg: de huisartsen, de apotheek, fysiotherapie, oefentherapie, de diëtist, podotherapie, logopedie en psychologen. Aan het Kasteelplein vind je tandartsenpraktijk Dorpsplein of kijk eens bij Dental Clinics Montfoort.

Lunch, borrel of diner?

Montfoort biedt een fijne selectie van koffietentjes en eetgelegenheden, waar je kunt genieten van heerlijke lekkernijen en ontspannen sfeer. Laat je betoveren door de lokale gastvrijheid terwijl je door het historische centrum slentert. Voor een smaakvolle kop koffie of thee kun je terecht bij gezellige cafés waar ambacht en gezelligheid samenkomen.

Voor koffie met gebak, een uitgebreid diner, high tea/wine of een luxe cocktail ga je naar The Old Bakery. Of stap binnen in restaurant & stadscafé Het Oude Stadhuis, gevestigd in één van de meest unieke panden in het historische Montfoort. Hier geniet je van een culinair avontuur in de Opkamer tijdens lunch of diner à la carte. En wil je je even wanen in Zuid-Frankrijk? Voor een Frans-Hollandse keuken ga je naar De Heeren van Montfoort. Of je nu zin hebt in een uitgebreide lunch of een lichte snack, Montfoort heeft eetgelegenheden die voldoen aan diverse culinaire wensen.

Nieuwbouw Valkenweide
Nieuwbouw Valkenweide
Nieuwbouw Valkenweide

Winkels

Door de straten van Montfoort lopen is een gezellige ervaring, mede door het water dat door de stad loopt en de vele historische gebouwen die stad rijk is. Voor je dagelijkse boodschappen ga je naar de Jumbo aan de Julianalaan of de Albert Heijn aan de Boslaan. Je loopt of fiets ook zo het centrum in voor de andere winkels zoals de Kruidvat en HEMA

Sport en spel

Voetbal-, hockey- of tennisliefhebbers kunnen in Montfoort naar hartelust sporten, vanwege de mooie grote sportvelden die centraal liggen in de stad. Op de website www.actiefinmontfoort.nl vind je de sporten die aansluiten bij jouw wensen.

Natuur

Voor de liefhebbers van natuur biedt het landelijke gebied rondom Montfoort een oase van rust en wandelplezier. Verken de uitgestrekte polders en geniet van de sereniteit van het landschap. De wandelroutes leiden langs historische boerderijen, het pittoreske jaagpad langs de Hollandse IJssel en idyllische tiendwegen. Of je nu de historische straten van Montfoort verkent of de natuur in trekt, er wacht altijd een verrassende ontdekking om elke hoek.

Meer weten? Veelgestelde vragen
Jouw huis financieren Bereid je voor