Planning Valkenweide fase 1

In Valkenweide fase 1 in Montfoort, realiseren we circa 200 woningen/appartementen. Die bouwen we niet allemaal tegelijk, maar in verschillende delen die we na elkaar in verkoop brengen. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de start verkoop en de nieuwbouwplanning.

In voorbereiding

Op dit moment zijn we bezig met de ontwerpen van alle woningen en appartementen in fase 1. Naar verwachting start de verkoop van de eerste woningen medio 2025. Zodra de start verkoopdatum van de eerste woningen definitief is, informeren we je hierover op de pagina Nieuws én via de nieuwsbrief. Je kan je al wel inschrijven als geïnteresseerde via onderstaande knop. 

Meld je aan als geïnteresseerde voor een koopwoning in Valkenweide fase 1

Steeds meer informatie

Naarmate de voorbereidingen van Valkenweide Fase 1 vorderen, volgt steeds meer informatie over de woningen op deze website.

Wil je alleen op de hoogte blijven van de ontwikkeling Valkenweide maar ben je niet geïnteresseerd in een woning, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Laat hiervoor onderaan de pagina je e-mailadres achter en ontvang alle nieuwe updates in je mailbox.

Wat kun je verwachten?

  • Circa 2 maanden voordat de verkoop start, delen we de conceptprijzen per woningtype op de website.
  • Binnen circa 1 tot 4 weken voor start verkoop plaatsen we de bouwnummers met specificaties en definitieve prijzen op de website. Vanaf dan kun je je favoriete bouwnummers toevoegen aan je wensenlijst in je Mijn Eigen Huis-account.
  • Op het moment dat de verkoop start, komen alle verkoopstukken online bij de bouwnummers, zoals de verkooptekeningen, optielijst, technische omschrijving, de concept contracten, et cetera.
  • Zodra de verkoop start, kunnen we een indicatie geven voor de verwachte start bouw en oplevering van de woningen.
  • Zodra de inschrijving is gesloten, vindt de toewijzing van de woningen plaats. Hoe dat toewijzingsproces verloopt, lees je op de pagina Toewijzing.

Prognose start bouw en oplevering

Zodra 70% van de woningen is verkocht, de locatie bouwrijp is gemaakt en er een onherroepelijke omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) is afgegeven, kan de bouw starten. Vanaf dat moment kunnen we ook een voorzichtige prognose geven wanneer de woningen worden opgeleverd. De bouwtijd van grondgebonden woningen bedraagt gemiddeld circa 1 jaar en is natuurlijk ook afhankelijk van onvoorziene factoren, zoals slechte weersomstandigheden, leveringsproblemen van materialen of vertraging bij nutsbedrijven.

Meer weten? Veelgestelde vragen
Interesse in een woning? Meld je dan aan